Naselje Dr Ivan Ribar

O stambenom kompleksu

Naselje u Ulici dr Ivana Ribara prostiraće se na površini od 3.4 hektara, a od toga ukupna površina stambenog prostora iznosiće oko 49.500m2. U kompleksu će biti izgrađeno 707 stanova, raspoređenih u šest objekata. Stanovi u naselju će biti različitih struktura - od jednosobnih do troipoosbnih, kvadrature od 31 do 85 m2.

Svi stanovi, bez obzira na veličinu, projektovani tako da obezbedjuju najviši kvalitet stanovanja. Stanovi imaju jasno izdvojenu noćnu zonu sa spavaćim sobama od prostrane dnevne zone koju čine kuhinja, trpezarija i dnevni boravak sa terasom i pogledom na drvorede i nisko parterno zelenilo. Kuhinja je na taj način prirodno osvetljena, a prostor u kuhinji veoma funkcionalan sa velikim radnim površinama. Na poslednjim etažama smešteni su trosobni stanovi sa pogledom ka reci Savi i velikim krovnim terasama.

Infrastruktura u funkciji komfora

U kompleksu su predviđeni i poslovno-komercijalni sadržaji neophodni za svakodnevno funkcionisanje naselja, kao i predškolska ustanova.

U kompleksu će biti izgrađen dovoljan broj parking mesta, kako otvorenih tako i garažnih, koji će zadovoljiti potrebe budućeg naselja. Uz otvorena parking mesta duž obodne saobraćajnice planirani su drvoredi listopadnog drveća koje bi pružalo potrebnu osenčenosti i hlad u letnjim mesecima.

Unutrašnja dvorišta i zelene površine

U centralnom delu naselje, između objekata, se nalaze tri unutrašnja dvorišta. Centralni atrijum je javnog karaktera i obezbeđuje saobraćajnu komunikaciju unutar kompleksa.

Preostala dva unutrašnja dvorišta su rezidencijalnog karaktera i sadrže bašte pune zelenila sa klupama za sedenje i modifikovanim brežuljkastim reljefom koji obezbeđuje privatnost i mir budućim stanarima.

Karakteristike naselja

  • 3,4 hektara naselja
  • 49.500m2 stambeno-poslovnog prostora
  • 6 objekata sa 707 stanova kvadrature od 31 do 85 m2
  • podzemna garažna mesta i otvorena parking mesta
  • uređene zelene površine

Galerija